Jól mutat a kókuszgolyók mellett. Válogathatunk.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj
2-2,5 dl langyos tej
25 dkg cukor
rumaroma (ízlés szerint), vagy egy kis pálinka
10-15 dkg finomra darált dió
A golyók bevonásához:
2 evőkanál olaj vagy 3-4 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
A vajat, cukrot, és a tejet összemelegítem. Felforralni nem kell. Ha az összetevők jól elkeveredtek, hozzáteszem a rumaromát, vagy egy kupica pálinkát, rumot. A kekszet a kakaóval, dióval összekeverem. Ehhez öntöm hozzá a langyosra hűlt vajas, cukros tejet. Jól összedolgozom, és már formázható is. Diónyi golyókat készítek belőle.
Készen is vagyunk!
Ha csokival is be szeretném vonni, hűtőbe teszem, majd 10 dkg csokoládét és egy kevés vajat vízgőz fölött megolvasztok. A jól áthűlt csokigolyókat egyenként fogpiszkálóra szúrom, csokiba mártom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, hagyom a csokoládét megdermedni.