Kedves barátnőmnek, hátha jó lesz ez is a ballagási asztalra.
Nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető! (No és finom is!)

Hozzávalók:
320 g sovány tejpor
120 ml víz
190 g vaj (olvasztott)
170 g porcukor
160 g kókuszreszelék
kókuszreszelék a golyók forgatásához
Tudod, mindent előre kimérek...
A kókuszreszeléket és a tejport elvegyítem. Vigyázz, a tejpor a nevéhez méltóan nagyon porol!
A vizet, cukrot és vajat addig melegítem, amíg a cukor elolvad. Ha langyosra hűlt, a tejporral összekevert kókuszreszeléket hozzáadom, és kézzel elkeverem, összegyúrom. A kész masszát hagyom pihenni.
Ha már formázható a tészta (fél-egy óra múlva), golyókat készítek belőle, majd kókuszreszelékbe forgatom őket.
Érdemes próbaképpen néhány golyót megformázni, hogy lássuk, jó-e már az állaga. Ha túl puha, nem fogja tartani gömbölyded formáját, ha sokáig hagyom pihenni megtörténhet, hogy már nagyon morzsalékos lesz, nehéz lesz dolgozni vele.
Mogyorót is tehetünk a közepébe. Ebben az esetben körülbelül 90 szem török mogyorót szárazon, zsiradék nélkül pirítsunk meg serpenyőben, hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, meg ne égessük, mert keserű lesz!
Tavaly készítettem "konyakmeggyet". Az is jól mutat a közepében, és finom is.