Kisfilm: 1 perc 14 másodpercben rólunk
2018. június 25. írta: Zita éléskamrájából

Kisfilm: 1 perc 14 másodpercben rólunk

A Kamra-Túra Homokháti Gazdák Egyesület célja többek között, hogy a Homokhátságon növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, és az innen kikerülő alapanyagok feldolgozásával foglalkozó gazdákat támogassa, a tájegység ökológiai értékeit megőrizze. 

A Homokhátság közel 10.000 négyzetkilométer. Legnagyobb része Bács-Kiskun megyében található, de ez a természet által kialakított természeti képződmény és az ember által formált kultúrtáj nem igazodik a megyehatárokhoz, Pest és Csongrád megye területére is átnyúlik.

A www.kamra-tura.hu oldalon meg is találod több, mint 100 gazda bemutatkozását: hol végzi a tevékenységét, mit termel, hogyan tudsz tőle vásárolni.

2017-ben a Tanyafejlesztési Program keretében az akkori Földművelésügyi Minisztérium támogatásával az Egyesület a gazdák egy részéről bemutatkozó kisfilmet készített. 

Az alábbiakban láthatod a rólunk szólót, a www.kamra-tura.hu oldalon pedig sok más gazdáét is.
Nézd meg őket, és csábulj el!

Ha gazdától, kistermelőtől vásárolsz, többet veszel egy egy kiló répánál, egy üveg méznél, lekvárnál, szörpnél, vagy éppen bontott csirkénél. Megveszed tőle életének egy részét, a napsütésben, esőben, szélben töltött órákat, a próbálkozásait, sikereit. Megveszed a simogató napfényt, szellőt, madárcsicsergést, egy darabka természetet.
Az étel - élet. Nem mindegy, kitől fogadod el!  
Az őstermelők, kistermelők többsége szeretettel, alázattal végzi munkáját, része a teremtett világnak, óvja környezetét. Ezzel Téged is...

(Olvastam egy idézetet Rebeka Joy Plett-től. Ő a kézművesekről ír, arról, hogy mit jelent, ha kézműves terméket vásárolsz. Ez adta az ötletet, hogy gondolatait átfogalmazzam, és megosszam veletek.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr3914070021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása