Csokis konyakmeggy
2018. május 29. írta: Zita éléskamrájából

Csokis konyakmeggy

Varázslatos a meggy. 
A gyümölcsöt tartósíthatod: lehet lekvárt, szörpöt, befőttet, meggyecetet, meggybort, konyakmeggyet készíteni, aszalhatod, a magját is fel tudod használni, a kocsányát sem érdemes kidobni. 

És ha már konyakmeggy készítésre adtad a fejed, és a levét elfogyasztottátok likőrként, vagy elkészítetted krémlikőrnek, a megmarad meggyből készíts csokis konyakmeggyet! (Vagy ízesíts vele tortát!)

csokis_konyakmeggy_talalva_ze.jpg

Hozzávalók:
2 kis üveg (2 db 212 ml-es) konyakmeggy
20 dkg étcsokoládé

A csokoládét apró darabokra törve vízgőz felett felolvasztottam, és fogpiszkálóra szúrva a meggyszemeket egyenként belemártottam.

A meggyet érdemes 1 órára a hűtőbe tenni, mert akkor könnyebben, gyorsabban rádermed a csokoládé.

csokis_konyakmeggy_csoki_ze.jpg

csokis_konyakmeggy_martas_ze.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A csokiban megforgatott szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. 

csokis_konyakmeggy_tepsin_ze.jpg

Ha kihűlt, már csemegézhettek is!
Ugye, azt mondanom sem kell, hogy kisgyermeknek ebből ne adjatok alkoholtartalma miatt. 
Nem tudom, ki mit bír, de a felnőtteknek is oda kell figyelniük, mennyit fogyasztanak belőle, mert igen erős!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr9614009766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása