Varázslatos a meggy.
A gyümölcsöt tartósíthatod: lehet lekvárt, szörpöt, befőttet, meggyecetet, meggybort, konyakmeggyet készíteni, aszalhatod, a magját is fel tudod használni, a kocsányát sem érdemes kidobni.
És ha már konyakmeggy készítésre adtad a fejed, és a levét elfogyasztottátok likőrként, vagy elkészítetted krémlikőrnek, a megmarad meggyből készíts csokis konyakmeggyet! (Vagy ízesíts vele tortát!)
Hozzávalók:
2 kis üveg (2 db 212 ml-es) konyakmeggy
20 dkg étcsokoládé
A csokoládét apró darabokra törve vízgőz felett felolvasztottam, és fogpiszkálóra szúrva a meggyszemeket egyenként belemártottam.
A meggyet érdemes 1 órára a hűtőbe tenni, mert akkor könnyebben, gyorsabban rádermed a csokoládé.
A csokiban megforgatott szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Ha kihűlt, már csemegézhettek is!
Ugye, azt mondanom sem kell, hogy kisgyermeknek ebből ne adjatok alkoholtartalma miatt.
Nem tudom, ki mit bír, de a felnőtteknek is oda kell figyelniük, mennyit fogyasztanak belőle, mert igen erős!