Meggy krémlikőr
2018. május 28. írta: Zita éléskamrájából

Meggy krémlikőr

Ha május-júniusban készítesz konyakmeggyet, akkor nagyon finom vendégváró italt keverhetsz a levéből!

meggy_kremlikor_ze.jpg

(A kép hátterében a fű nem hólepte, hanem a lehullott akácvirágok tömege látható.)

 

Hozzávalók:
2 kis üveg (212 ml) konyakmeggy
2 teáskanál porcukor
2 dl habtejszín

Ha úgy készíted el ezt az alkoholos csemegét, ahogy az idézett bejegyzésben leírtam, egy kis üvegben közel 1 dl nagyon finom meggylikőröd lesz. Kis tálkában a likőrt összekeverem a porcukorral, és felöntöm tejszínnel. Kísérletezz, hátha neked nem is kell bele cukor, vagy éppen több kell. Ugyanez érvényes a tejszínre is. 

Természetesen csak annyit készítek belőle, ami egy-két napon belül elfogy, hiszen a tejszín miatt nem tudom hosszan tárolni.

A krémlikőrt csinos kis üvegekbe töltöm, és már mehet is az asztalra.

(Ha öntesz belőle, az üveg már nem lesz ilyen tiszta, a tejszín nyomot hagy az oldalán.
Néhány óra állás után az üveg szűk nyakánál a tejszín besűrűsödhet, és megakadályozza, hogy ki tudd önteni a likőrt. Ekkor jó szolgálatot tehet egy hurkapálcika.)

A megmaradt meggyből pedig készíts csokis konyakmeggyet!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr2314009748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása