Ha május-júniusban készítesz konyakmeggyet, akkor nagyon finom vendégváró italt keverhetsz a levéből!
(A kép hátterében a fű nem hólepte, hanem a lehullott akácvirágok tömege látható.)
Hozzávalók:
2 kis üveg (212 ml) konyakmeggy
2 teáskanál porcukor
2 dl habtejszín
Ha úgy készíted el ezt az alkoholos csemegét, ahogy az idézett bejegyzésben leírtam, egy kis üvegben közel 1 dl nagyon finom meggylikőröd lesz. Kis tálkában a likőrt összekeverem a porcukorral, és felöntöm tejszínnel. Kísérletezz, hátha neked nem is kell bele cukor, vagy éppen több kell. Ugyanez érvényes a tejszínre is.
Természetesen csak annyit készítek belőle, ami egy-két napon belül elfogy, hiszen a tejszín miatt nem tudom hosszan tárolni.
A krémlikőrt csinos kis üvegekbe töltöm, és már mehet is az asztalra.
(Ha öntesz belőle, az üveg már nem lesz ilyen tiszta, a tejszín nyomot hagy az oldalán.
Néhány óra állás után az üveg szűk nyakánál a tejszín besűrűsödhet, és megakadályozza, hogy ki tudd önteni a likőrt. Ekkor jó szolgálatot tehet egy hurkapálcika.)
A megmaradt meggyből pedig készíts csokis konyakmeggyet!