Írtam már, hogy családunkban úgy alakult, Húsvét hétfő reggelre igyekszem sok finomságot készíteni, és ezt a lehetőségeimhez mérten szépen is tálalni.
Szeretnék egy-két számomra emlékidéző, számotokra talán ínycsiklandozó fényképet mutatni.
A képeket középső gyermekem, Csernus András készítette.
(2017-ben egy kicsit elaludt, így abban az évben én készítettem a fotókat.)
Igyekszem én is, de az alábbi képeken igen látszik, hogy a jobb fényképezőgép, és ami még fontosabb: az értő kéz többre képes, mint én...
De hát nem baj az, ha túlnőnek rajtunk gyermekeink!
Kezdjük 2016-tal!
Háttérben a céklalében áztatott főtt tojás.
Hájas tésztából készült roló, sajtos krémmel töltve.
Sonkás tál töltött tojással.
Az imént említett céklalében áztatott tojás közelebbről.
Együtt, készen a reggelihez.
Haladjunk vissza az időben egy évet: 2015. Húsvét.
Sajttal megszórt, sonkával töltött kifli.
Aki édeset szeretne, annak csokis muffin is kerül az asztalra.
Ma megkérdeztem a fiúkat, mit szeretnének. Azt mondták, a töltött tojás el ne maradjon!
Egy kis húsgombóc a sonkás kifli mellé. És mellett.
Sonkás krém piciny képviselőfánkokba töltve. Csak egy falat...
A tulipános étkészlethez már úgy 12-15 éve varrtam egy tulipános terítőt is. Majd egyszer megmutatom!
Kellemes készülődést!