Ha a lányom hazajön, nagyon sokszor sütés-főzés lesz a napi fő tevékenység. Eszünk is, visz is.
Most kiflit sütöttünk, persze rögtön kétszeres mennyiséget, vagyis 32 darabot. A felhasznált 1 kg finomliszt mellé 10 dkg teljes őrlésű rozslisztet is tettem, és a kifliket megszórtam szezámmaggal.
És mit kentünk rá? Most márványsajtos vajkrémet. A napokban majd készítek fokhagymás diókrémet és szezámmag krémet is, próbáld ki őket!
A belül puha, de roppanós, ízes kiflivel együtt igazán finom volt. És még a konyha is illatozott a frissen sült pékárutól. Jó párosítás...
Hozzávalók:
25 dkg vaj
8-10 dkg márványsajt
A vajat hagytuk szobahőmérsékleten (konyhahőmérsékleten) megpuhulni, a márványsajtot lemorzsoltuk, és a kettőt elegyítettük.
Mivel a vaj megpuhult, Annának elég volt villával összetörnie.
És már kentük is a langyos kiflikre!
Szerintünk így is elég ízletes, nem sóztuk meg. Viszont saját készítésű marinált kápia paprikával díszítettük...
Tudom, hogy megfogadtam, hogy saját képeket használok a bejegyzésekben, viszont a fenti fényképek felét Csernus Anna készítette! Szülői ráhatás nélkül az engedélyével használtam fel őket.