Márványsajtos vajkrém
2018. március 23. írta: Zita éléskamrájából

Márványsajtos vajkrém

Ha a lányom hazajön, nagyon sokszor sütés-főzés lesz a napi fő tevékenység. Eszünk is, visz is. 

Most kiflit sütöttünk, persze rögtön kétszeres mennyiséget, vagyis 32 darabot. A felhasznált 1 kg finomliszt mellé 10 dkg teljes őrlésű rozslisztet is tettem, és a kifliket megszórtam szezámmaggal.
És mit kentünk rá? Most márványsajtos vajkrémet. A napokban majd készítek fokhagymás diókrémet és szezámmag krémet is, próbáld ki őket!

A belül puha, de roppanós, ízes kiflivel együtt igazán finom volt. És még a konyha is illatozott a frissen sült pékárutól. Jó párosítás...

marvanysajtos_vajkrem_kiflik_megkenve_kozeli_ze.jpg

Hozzávalók:
25 dkg vaj
8-10 dkg márványsajt

marvanysajtos_vajkrem_vaj_ze.jpg

marvanysajtos_vajkrem_marvanysajt_ze.jpg

 

 

 

 

 

A vajat hagytuk szobahőmérsékleten (konyhahőmérsékleten) megpuhulni, a márványsajtot lemorzsoltuk, és a kettőt elegyítettük. 

marvanysajtos_vajkrem_marvanysajt_morzsolva_ze.jpg

marvanysajtos_vajkrem_bekeverve_ze.jpg

 

 

 

 

 

 

Mivel a vaj megpuhult, Annának elég volt villával összetörnie. 

És már kentük is a langyos kiflikre!

marvanysajtos_vajkrem_kiflik_megkenve_ze.jpg

Szerintünk így is elég ízletes, nem sóztuk meg. Viszont saját készítésű marinált kápia paprikával díszítettük...

 

Tudom, hogy megfogadtam, hogy saját képeket használok a bejegyzésekben, viszont a fenti fényképek felét Csernus Anna készítette! Szülői ráhatás nélkül az engedélyével használtam fel őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr6813774924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása