Kis falatok sós vagy édes mártogatókhoz:
Ha édesre vágysz, vegyél elő hozzá valamilyen finom lekvárt!
A képen saját készítésű fűszeres paradicsomkrém csöppent a falatkára...
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű saját készítésű hájas leveles tészta (vagy bolti vajas leveles)
saját készítésű lekvár
saját készítésű fűszeres paradicsom mártás
A tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtom, csíkokra vágom, és a csíkokat tovább darabolom háromszög formákra.
Ez a tészta még sütőpapír nélkül is süthető 200 fokos sütőben, nem ég oda (hacsak ott nem felejted).
Valójában én most a krémes születésnapi torta lapjainak sütésekor keletkezett esedéket használtam fel, azt daraboltam kis háromszögekre. De az ember törekedjék arra, hogy ne dobjon ki élelmiszert, ne pazaroljon, és ésszerűen használja fel a nyersanyagokat.
Ha sütőbe helyezés előtt villával megszurkálod a tésztát, akkor laposak lesznek a falatkák, ha nem, akkor kissé felpúposodnak.
Jó étvágyat!