Lenmagos csavart rúd hájas tésztából
2018. március 12. írta: Zita éléskamrájából

Lenmagos csavart rúd hájas tésztából

A rétegek ropognak, szinte elolvadnak az ember szájában...

Kóstold meg önmagában, sós vagy édes mártogatóval!

hajas_lenmagos_csavart_kesz_ze.jpg

Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű saját készítésű hájas leveles tészta frissen, vagy a mélyhűtőből
tojás a kenéshez
lenmag a szóráshoz

Az olvasók többsége most fogja becsukni ezt a lapot. Máris túl bonyolult. Várnál még egy percet?

Igen sok időt vesz igénybe a tészta elkészítése, tudom. De annyi mindent lehet készíteni belőle, hogy érdemes nekirugaszkodni! Le is tudod fagyasztani, és jöhetnek vendégek, el tudod őket kápráztatni!

Nézd meg a bejegyzést a tészta készítéséről, és a további recepteket! 
Lekváros hájas, habroló, almarózsa, mártogatós háromszögek, házi krémes. (Türelmet kérek, sütögetek, töltögetem!)

 

Nos, ha maradtál, és tovább olvasol...
Így készülnek a csavart rudak:

A hájas leveles tésztát körülbelül 2 mm vékonyra nyújtom, megkenem felvert tojással, és ez esetben megszórom lenmaggal. Ha biztosan sósan ennéd, és nem édes mártogatóval, a felvert tojásba tehetsz egy kis sót!hajas_lenmagos_csavart_teszta_ze.jpg1,5-2 cm-es csíkokra vágom éles késsel. Nos, ez nem mindig egyszerű, a vágott felületen igen ragadhat a tészta.

A csíkokat megcsavarom, és sütőlappal bélelt tepsibe teszem.

hajas_lenmagos_csavart_nyers_ze.jpg

200 fokra előmelegített sütőben fél órán belül megsül.
Ha kihűlt, már ropogtathatod is!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr8813734566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása