A rétegek ropognak, szinte elolvadnak az ember szájában...
Kóstold meg önmagában, sós vagy édes mártogatóval!
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű saját készítésű hájas leveles tészta frissen, vagy a mélyhűtőből
tojás a kenéshez
lenmag a szóráshoz
Az olvasók többsége most fogja becsukni ezt a lapot. Máris túl bonyolult. Várnál még egy percet?
Igen sok időt vesz igénybe a tészta elkészítése, tudom. De annyi mindent lehet készíteni belőle, hogy érdemes nekirugaszkodni! Le is tudod fagyasztani, és jöhetnek vendégek, el tudod őket kápráztatni!
Nézd meg a bejegyzést a tészta készítéséről, és a további recepteket!
Lekváros hájas, habroló, almarózsa, mártogatós háromszögek, házi krémes. (Türelmet kérek, sütögetek, töltögetem!)
Nos, ha maradtál, és tovább olvasol...
Így készülnek a csavart rudak:
A hájas leveles tésztát körülbelül 2 mm vékonyra nyújtom, megkenem felvert tojással, és ez esetben megszórom lenmaggal. Ha biztosan sósan ennéd, és nem édes mártogatóval, a felvert tojásba tehetsz egy kis sót!1,5-2 cm-es csíkokra vágom éles késsel. Nos, ez nem mindig egyszerű, a vágott felületen igen ragadhat a tészta.
A csíkokat megcsavarom, és sütőlappal bélelt tepsibe teszem.
200 fokra előmelegített sütőben fél órán belül megsül.
Ha kihűlt, már ropogtathatod is!