Az időjárás-jelentés következik
2018. március 11. írta: Zita éléskamrájából

Az időjárás-jelentés következik

Több, a kerttel foglalkozó bejegyzésben teszek megjegyzést arra, hogy milyen volt az idő, mennyi csapadék esett, esetleg hány napig nem esett, pedig nagyon kellett volna.

Nos, nem tudom felidézni egyik év 365, vagy 366 napját sem, hogy pontosan megmondjam, milyen idő volt. 

Viszont emiatt minden nap feljegyzem, hogy hány fok van reggel, amikor felébredek (ez feltehetőleg a napi legalacsonyabb hőmérséklet), és évszaktól függően a délután legmelegebb időszakában is felírom, mit mutat a hőmérő. 

Két-három mondatban még le is írom, hogy melyik napszakban volt, eső, napsütés, szél, köd, stb. Hónap végével aztán előveszem az excel táblámat, feljegyzem a füzetből az adatokat, és a gép - hiszen korábban már "mondtam" neki - elkészíti a diagramot. 

Nem sok idő, nem nagy dolog, de hasznos.

A hőmérőm a tornácon van a konyhaablakban, tehát sosem mond igazat. Nyáron hűs árnyékban van, télen viszonylag szélvédett helyen egy fűtött ház ablakánál, de a változások szépen követhetők. Próbáltam már az úgynevezett minimax hőmérőkből is néhányat, de túl hamar tönkrementek. 

Így néz ki a tanya tavalyi hőmérséklet és csapadék nyilvántartása.
idojaras_2017_homerseklet_ze.jpg

idojaras_2017_csapadek_ze.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr5513731598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása