Nem sokszor eszünk zsírban, olajban sült ételeket, de ha az embernek három nagy gyermeke van, akkor óhatatlan, hogy időnként sült krumpli kerüljön az asztalra.
De most nem hasáb formában, hanem rácsosan:
Egy-két éve egyik kedves rokonunk, Marika várt bennünket vendégségbe, és ezzel örvendeztette meg a fiatalságot. Azóta én is többször készítem.
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű krumpli
sütéshez zsír vagy olaj
só
Ja, és az eszköz:
Nincs más dolgunk, mint a vágónk élénél nem szélesebb átmérőjű krumplikat megpucolni, és felvágni. Természetesen minden egyes szelet után 90 fokkal elfordítjuk a burgonyát, hogy a rácsos szerkezet kialakuljon.
Tálcára szoktam tenni, hogy egy kissé megszikkadjon. Sokáig ne maradjon szabad levegőn, mert megbarnul!
Forró zsiradékban megsütöm. Egyszerre nem sokat rakok a serpenyőbe, mert akkor nagyon lassan lesz készen.
Szűrőn lecsöpögtetem, majd a még meleg harapnivalót tálba téve enyhén megsózom, összerázom.
Jó étvágyat!
Ja, hogy mihez együk? Azt már mindenkire rábízom!