Lehet, hogy Te darált mákot veszel.
Lehet, hogy kávédarálóval darálod meg a mákot, egy kis cukorral összekeverve. (Így az olajtartalma miatt könnyen összeálló mákot könnyebb darálni.)
Én nagyon szeretem azokat a konyhai eszközöket is, amiket nem elektromos áram működtet, hanem én, így a hagyományos mákdarálót is.
Igen, de ezt hová erősítsd fel?
Munkalapra? Vastag lehet, és ezen is, az asztallapon is komoly sérülésnyomokat hagyhat.
Nálunk a következő vált be:
Egy lécet beszorítok a satu pofái közé, és arra erősítem a mákdarálót.
Kell még némi magasítás, hogy az edény, amibe a darált mák hullik, jó helyen álljon, de így gyorsan, kényelmesen, és a lakás bútorait megkímélve tudok darálni.
Igen, a melléképületben tartjuk a satut, nem a konyhában...
Az alapanyag így is tiszta marad, bár tudom, a környezet nem "konyhatiszta".
Ha többször olvasod bejegyzéseimet, még ismerős is lehet ez a kép, itt készült az almás madáretető is.