Mákdarálás
2018. február 08. írta: Zita éléskamrájából

Mákdarálás

Lehet, hogy Te darált mákot veszel.
Lehet, hogy kávédarálóval darálod meg a mákot, egy kis cukorral összekeverve. (Így az olajtartalma miatt könnyen összeálló mákot könnyebb darálni.)

Én nagyon szeretem azokat a konyhai eszközöket is, amiket nem elektromos áram működtet, hanem én, így a hagyományos mákdarálót is.

Igen, de ezt hová erősítsd fel?
Munkalapra? Vastag lehet, és ezen is, az asztallapon is komoly sérülésnyomokat hagyhat.

Nálunk a következő vált be:

Egy lécet beszorítok a satu pofái közé, és arra erősítem a mákdarálót.
Kell még némi magasítás, hogy az edény, amibe a darált mák hullik, jó helyen álljon, de így gyorsan, kényelmesen, és a lakás bútorait megkímélve tudok darálni. 

makos_guba_makdaralas_ze.jpg

Igen, a melléképületben tartjuk a satut, nem a konyhában...
Az alapanyag így is tiszta marad, bár tudom, a környezet nem "konyhatiszta".
Ha többször olvasod bejegyzéseimet, még ismerős is lehet ez a kép, itt készült az almás madáretető is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr6313647362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása