Beköszönés, bemutatkozás
2017. január 01. írta: Zita éléskamrájából

Beköszönés, bemutatkozás

sziv_emblema.jpg

Üdvözlöm, üdvözöllek!

Gyulai Zita vagyok.

Kecskeméten születtem, Kecskeméten éltem negyven évet.

2010-ben három, akkor még kiskamasz gyermekünkkel Lajosmizse határába, tanyára költöztünk a városból. Magunk termesztjük zöldségeinket, gyümölcseinket, fűszer- és gyógynövényeinket, hogy tiszta, vegyszermentes élelem kerüljön asztalunkra.

Szeretünk tanyán élni, és a természettel összhangra törekedve munkálkodni. A teremtett világgal való mindennapos együttlét csodákkal ajándékoz meg, alázatra tanít, derűs erővel tölt fel. Hálásak vagyunk növényeinkért, amik a természet rendje szerint – számunkra is példaértékűen – élnek és virulnak, szolgálnak.
Öröm kikelettől, zsendülésen, betakarításon, szüreten, befőzésen át kamrapolcig kísérni a termést, öröm hetek, hónapok múltával újra kézbe venni, sőt mi több, megízlelni munkánk gyümölcseit.

Igazán nagy öröm látni családtagjaim elégedettségét.

Lassan gazdasszonnyá cseperedem. Erre a kalandos útra hívom, hívlak. Nézni, látni a teremtés csodáját.

Igaz, a nap nem fogja melengetni, a szél nem fogja simogatni, az eső nem permetezi itt, a képernyő előtt, de lehet, hogy kedve kerekedik az ablak alatt elvetni egy sor sárgarépát, vagy az erkélyen ládában két tő paradicsomot gondozni.  

Tanuljunk együtt, örüljünk a természet adta, magunk gondozta ÉL-ELEM-nek!

Fontosnak tartom, hogy ne csak etessük, hanem TÁPLÁLJUK családtagjainkat. Süssünk, főzzünk örömmel, szeretettel! Sok receptet is fogok itt megosztani, természetesen saját készítésű fényképekkel. Törekszem arra, hogy túlnyomórészt olyan alapanyagokat használjak, amik itt teremnek tanyánkon. Ennek megfelelően az évszaknak megfelelő zöldségek, gyümölcsök kerülnek majd asztalunkra, vagy Zita éléskamrájában keresünk hozzávalókat. 

Akiket pedig a gyógynövények érdekelnek, azok is látnak majd sokfélét. Készül gyógynövényes kertünk, lesz hol barangolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/api/trackback/id/tr9712088997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Pelsőciné 2017.04.20. 22:33:17

Szia Zita! Nem vagyok nagy internet rajongó, nagyjából csak gépelni tudok, de nagy szeretettel fogom olvasni a blogodat! Kiskőrösön találkoztunk, s én is hasonló cipőben járok, van tanyánk, de befőzni, főzni nem tudok, ennek sok oka van, de soha nem késő elkezdeni. Köszönöm, hogy leírod! M
süti beállítások módosítása